viernes, 21 de julio de 2017

Repre 3x3 sa chystajú do Baku, v príprave čelí rekordnému poli súperov

Brnianske zastavenie kolotoča Chance 3x3 Tour sa tradične chváli jedným z najväčších záujmov o štart na turnaji. A nie inak je tomu aj tento rok. Organizátori dokonca museli rozšíriť pôvodne zamýšľanú a kapacitu 16 mužských a 8 ženských tímov. S tým súvisí aj výrazná organizačná zmena, kedy turnaj začína už v 11 hodín oproti tradičnému poludní.

"V Brne bude vôbec najväčší počet tímov, aký sa kedy medzi mužmi aj ženami na jednom turnaji Chance 3x3 Tour zišiel. U mužov to bude cez dvadsať celkov a u žien 14, čo je skutočne masívna účasť.Aj počet krajín, z ktorých sa tímy zídu, bude rekordný, "teší sa na sobotňajší zápolení vedúci mužskej reprezentácie Michael Kruk.

Jeho kolegyňu od národného tímu žien Michaelovi Uhr ová počet 14 ženských tímov prekvapil:" Vážne toľko? No to je výborné! Je ale fakt, že Brno je známe ako mesto basketbalu. A ja už sa na turnaj teším. "

Keď bola reč o zaujímavé generálke, tak tá nesie práve reprezentačný nálepku. Brnianskeho podniku sa totiž zúčastní mužský aj ženský reprezentačný výber, pre ktoré sobota slúžia ako posledná previerka pred odletom do Baku, kde už teraz prebiehajú Európskej hry, ale basketbal 3x3 sa na program dostane až v nasledujúcich dňoch.

" pôvodne som dievčatá do Brna ani posielať nechcela, aby sa niektorá nezranila.Už tak tam budú bez Romany Stehlíkovej, ktorá si nepríjemne zranila prst na turnaji v Debrecíne, a berieme za ňu Editu Šujanová. Očakávam, že tím v Brne vyhrá. Na turnajoch tohtoročnej Chance 3x3 Tour, na ktorých tím bol, ešte nevyhral. Holky nepotvrdili, že sú reprezentantky a že by mali byť tie najlepšie, tie s najväčšími skúsen osťami. V Debrecíne minulý týždeň už ale zvíťazili a tam som videla v hre stúpajúcu tendenciu. Takže dúfam, že to potvrdí aj bez Romany v Brne, "verí Uhrová, že forma graduje v pravý čas.

" V Brne budeme mať jeden tím pre útok na World Tour v zložení Dygrýn, Kratochvíl, Šiška a Pavel Novák, ktorý by sa mal prebojovať do finále Chance 3x3 Tour v Prahe.A z celku pre Baku nám zo štvorice Švrdlík, Tomanec, Zbránek (svedčí na svadbe), Zachrla (zranený) pre Brno vypadli posledné dva, takže budeme alternovať s Krakovičem a Špačkom. Budú to ale stále dve kvalitné zostavy, ktoré by sa mali pobiť o víťazstvo, "opísal situáciu tesne pred odletom do Azerbajdžanu Kruk.

No a že pôjde o generálku kvalitné, potvrdzuje zoznam prihlásených družstiev.O víťazstve a finančné prémie totiž v Brne budú bojovať nielen tímy pohybujúce sa na špici priebežného poradia tohtoročnej Chance 3x3 Tour, ale aj celky zo Slovenska, Poľska, Maďarska či Ukrajiny.

"My sme okrem hlavného reprezentačného celku, ktorý pôjde na Európskej hry do Baku, zostavili ešte ďalšie dva tímy: jeden pre finále maďarské tour, do ktorého sme sa prebojovali, a jeden pre finále českej Chance 3x3 Tour. Chceli sme tak zvýšiť svoje šance kvalifikovať sa na podniky World Tour v Prahe a Lausanne. A až sa vráti tím z Baku, máme v pláne ešte turnaja v Poľsku a Amsterdame, odkiaľ sa tiež dá prebojovať na World Tour.A ešte sa budeme pokúšať o akcie v Turecku a na Ďalekom východe, odkiaľ by sa dalo postúpiť na ázijské finále World Tour, "potvrdzuje Kruk, že tohtoročné aktivita slovenského tímu 3x3 silne prekračuje hranice republiky.

To všetko je však blízka budúcnosť. Súčasnosťou je turnaj Chance 3x3 Tour 2015 v Brne. A na ňom sa bude naozaj na čo pozerať.


No hay comentarios:

Publicar un comentario