viernes, 21 de julio de 2017

Závod F1 v Kanade vyhral štýlom štart-cieľ Hamilton, Rosberg mu nestačil

Lewis Hamilton nemal v Kanade problémy s nikým a s ničím. Ovládol kvalifikáciu a v závode si hladko poradil so všetkými súpermi. Nico Rosberg po tom, čo mu pred štrnástimi dňami v Monaku spadlo víťazstvo do lona, ​​musel skousnout ďalšie porážku.

"Priznám sa, že som sa v aute necítil úplne dobre z pohľadu vyváženia a Nico Bol veľmi rýchly. Ale cítil som, že môžem zrýchliť, kedy potrebujem a mal som nejakú malú rezervu, "komentoval víťaz Hamilton priebeh Veľkej ceny Kanady. "Bol to skvelý závod.Neviem, ako to vyzeralo z pohľadu divákov, ale mal to prišlo veľmi zaujímavé. "

Lewis Hamilton došiel v Montreale do cieľa s dvojsekundovým náskokom pred tímovým kolegom Nicom Rosbergom z Nemecka a vďaka štvrtému víťazstvu v sezóne a štvrtej výhre v Kanade zvýšil vedenie v seriáli na 17 bodov práve pred Nicom Rosbergom. Svojho rivala, ktorý triumfoval v predchádzajúcich dvoch Grand Prix, pred seba v Montreale pustil iba krátko po zastávke v boxoch a v cieli mal náskok 2,2 sekundy.

Britský pretekár si pochvaľoval, že v Montreale má vždy obrovskú podporu. Druhou najväčšou hneď po Silverstone, kde je doma. "Podpora tu je úžasná, vidím veľa britských vlajok stavky online a vždy tu mám veľa fanúšikov.Som za to šťastný a vždy sa rád vraciam do Montrealu, "ospevoval líder šampionátu miesto, kde v roku 2007 získal svoje prvé víťazstvo v F1.

Nico Rosberg pôsobil trochu rozpačito, hoci musel uznať, že na víťazstvo v Kanade nemal. "Bol to dobrý preteky, tlačil som naozaj veľa, museli stavkovanie online sme šetriť palivo, pneumatiky, brzdy…Lewis bol veľmi silný, bol to férový súboj a vyhral zaslúžene.


Ďakujem divákom, sú tu vždy skvelí. "

Pred pretekmi sa očakával súboj Ferrari s Mercedesom. Kimi Räikkönen vybojoval v kvalifikácii tretie miesto a mal byť hrozbou, pretože v pretekárskom režime mohlo byť podľa niektorých odborníkov Ferrari silnejšie ako Mercedes.Ale nebolo.

Räikkönen síce v prvom úseku závodu pred výmenou pneumatík na druhého Rosberga takmer nič nestratil, po návrate na trať však osudovo chyboval. v pomalej kanadskej vlásence dostal na tvrdých pneumatikách šmyk a zostal stáť na trati. Do pretekov sa síce vrátil, ale fínsky pilot Valter Bottas sa vďaka tomu posunul na tretiu priečku.

Ferrari skúšalo všetko možné, privolalo fínskeho pilota znova do boxov, aby skúsil zaútočiť na m äkkých pneumatikách, ale nebolo to nič platné . Spoľahlivý Bottas tretie miesto udržal a prvýkrát v tohtoročnej sezóne vytiahol tím Williams medzi najlepšie.

Valter Bottas stál na stupňoch víťazov prvýkrát v sezóne.A bolo to poznať, jeho úsmev bol naozaj veľa široký. "Som veľmi spokojný a sme s tímom hrdí, že sme tu vystúpili na stupne víťazov. Dokázali sme využiť chyby, ktorú urobil chybu Kimi Räikkönen a dostali sme sa vpred. "

" Potrebujeme dobré výsledky, potrebujeme viac bodov a snáď dokážeme zopakovať tento výsledok aj v ďalších pretekoch. Teraz ideme do Rakúska a bude to zaujímavé, "pozval mladší Fin vo formule 1 divákov na ďalší Grand prix na A1 Ringu.

Skvelá stíhacie jazda sa podarila druhému pilotovi Ferrari Sebastiane Vettelovi. Nemec štartoval po problémoch v kvalifikácii a trestu za porušenie pravidiel v tréningu až z osemnásteho miesta, prepracoval sa však na piatu p riečku.Udržal sa vďaka tomu na treťom mieste poradí MS, jeho strata na Hamiltona sa však zvýšila na 43 bodov.

Prvý body v sezóne vybojoval vďaka siedmej pozícii Pastor Maldonado z tímu Lotus. K väčšiemu zisku mu pomohol aj jeho tímový kolega Romain Grosjean, ktorý bezpečne jazdil na šesť priečke, ale pri predbiehaní jazdca o kolo späť chyboval, vrazil do neho a s defektom musel do boxov na výmenu pneumatík. Nakoniec bral jediný bod za 10. priečku.

Po prvých bodoch v Monaku opäť padol o depresie tím McLaren.Zatiaľ nedokonalé motory Honda na dlhých kanadských rovinkách nestačili, prehrievali sa a ako Jenson Button, tak viditeľne vyľakaný Fernando Alonso, závod nedokončili. Španielsky majster sveta je spolu s pilotmi Marussia Robertom Merhim a Willem Stevensom jediným jazdcom, ktorý ešte tento rok nebodoval.

Šampionát formule 1 pokračuje za dva týždne Veľkou cenou Rakúska v Spielbergu.

stavky

No hay comentarios:

Publicar un comentario